homebtnhomebtnhomebtnhomebtncontactbtnfineerbtnhoutbtnvloerenbtnhoutbtnvloerenbtnfineerbtn

Een serieuze selectie van een beperkt aantal houtsoorten, veelal in een buitengewone sortering, dat is ons kenmerk.

Bijzonder, soms vanwege de soort of het figuratieve aspect en een enkele keer de kleur, die een normale soort een bijzonder karakter kan laten uitstralen.

  Wereldwijd zoeken wij constant naar die bomen en partijen, waarmee wij het onderscheid maken.

Wij zijn er voor de professionele meubelmaker,
de interieurbouwer en ook de particuliere betimmeraar of bewerker die iets bijzonders zoekt.
  U kunt op afspraak bij ons terecht
voor de volgende soorten, welke wij momenteel in voorraad hebben:

Bubinga

amazakoue

letterhout

Letterhout

noten_frans

Noten Frans

 

 

 

amazakoue

Amazakoue

27 mm plaathout
Een prachtige West-Afrikaanse houtsoort met een soms uitbundig  moiree, geschikt voor vloeren,meubels of een wandbetimmering.

Taxus Baccata

Wellicht de meest mysterieuze aller houtsoorten.

Alles wat u altijd dacht betreffende groei bleek ook uitzonderlijk te kunnen.Een Taxus groeit niet als een normale gemiddelde boom, hij manifesteert zich in zijn bewegingsruimte, het tellen van jaarringen is een onmogelijke opgave voor de determinatie van zijn leeftijd, er zijn jaren, soms achtereen, dat een boom niet verder groeit, dat hij zich als het ware inkapselt  tegen de voor hem verkeerde natuurlijke invloeden van buiten.

Hij kan zich splitsen, waarna hij besluit zich toch weer samen te voegen, zijtakken kunnen weer naar de grond groeien en deel uit gaan maken van haar stam, hij kan alle kanten op, het maakt hem tot de on(be)grijpbare aller soorten.

De boom van het leven wordt hij genoemd, de boom die van oudsher ook op begraafplaatsen wordt aangetroffen,  de ene uitleg daarvan is een mystieke,waker over leven en dood, de andere uitleg is de veestapel buiten de begraafplaatsen te houden, in tijden dat paal en perk niet aan de orde waren, aangezien de vruchten van zijn boom voor meerdere diersoorten giftig zijn, vandaar ook wel zijn andere naam, de venijnboom.

Bezongen vanaf de oudheid, genoemd en geroemd door oude en modernere dichters, het onderwerp van één van ’s werelds eerste wapenwedlopen, kortom aansprekend spraakmakend anders. Hij spreekt ons aan.

Kersen Frans

 

 

 


Appel

Diverse diktes beschikbaar.
Lengte 140-170 cm.

Een goede kwaliteit appel is bijna nimmer te verkrijgen. Zodra de appelboom volgroeid is en daardoor voor de vrucht commercieel oninteressant geworden, wordt
deze gekapt om plaats te maken voor nieuwe aanplant.

Bijna altijd zijn de stammen totaal verrot en is het derhalve uitsluitend nog geschikt als openhaard hout.

Soms jarenlange zoektochten in Europa zorgen voor een zeer gering aanbod.

Appel is zeer geschikt als meubelhout, maar vergt een vakkundige bewerker. De houtsoort draagt veel spanning in zich. Wij laten het minimaal 10 jaren drogen alvorens het ter koop aan te bieden.

Bij kunstmatige droging ontstaan er teveel kwaliteitsproblemenmer.

 

X

Essen Frans

Behalve de normale bomen zagen wij ook fineerstammen,  juist vanwege hun geweldig goede kwaliteit. Na het zagen eerst een aantal maanden op lat drogen, daarna de droogkamer in om geheel terug te drogen naar het juiste vochtgehalte voor vloeren of een hoge wandbetimmering. Essen stammen van ca 900 en 950 cm lang in fineerkwaliteit, volledig zonder noesten, bijzondere bomen, die op de gunstige manier in het bos hebben gestaan, voldoende afstand om niet op jonge leeftijd al zware zijtakken te ontwikkelen, onder rustige en beschermde omstandigheden.

Dibetou

De houtsoort wordt ook wel, in onze beleving volkomen ten onrechte, Afrikaans Noten genoemd. Wij hebben zeer chique gestreept hout De fijnzinnige kruisdraad zorgt voor een sterk visueel effect zonder opdringerig te zijn. Zeer geschikt voor een vloer, een speciale betimmering of een bijzonder tafelblad.

 

Afzelia Doussie

 

Bubinga

 

Letterhout

 

Taxus Baccata

Afzelia Lingue

 

Dibetou

 

Macaru

 

 

Amazakoue

 

Essen Frans

 

Noten Frans

 

 

Appel

 

Kersen Frans

 

Purperhart